Κυβιστική αρχιτεκτονική και υψηλή γαστρονομία στην Ισπανία

 
10_05_1615_12_2903_29_prensa.jpg

Έχετε ακούσει ποτέ για τη La Rioja; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε θα πρέπει να τη γνωρίζετε πιθανώς επειδή είστε λάτρης του κρασιού. Για τους υπόλοιπους, η περιοχή της Ισπανίας που βρίσκεται κατά μήκος της δυτικής πλευράς της κοιλάδας του Ebro, έχει πάνω από 500 οινοποιεία και είναι διεθνώς γνωστή για την ποιότητα των κρασιών της. Η La Rioja είναι γνωστή όχι μόνο για τα κρασιά της και τα τάπας αλλά και για το όμορφο τοπίο της. Ένας άλλος λόγος για να επισκεφθείτε τη La Rioja είναι το Hotel Viura by Designhouses, που βρίσκεται στην Villabuena de Álava, το οποίο είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα που αξίζει να επισκεφθείτε και ιδανική βάση για να ανακαλύψετε την περιοχή.

Κυβιστική αρχιτεκτονική στην Ισπανία
Κυβιστική αρχιτεκτονική στην Ισπανία 2

Ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα

Το Hotel Viura είναι κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, λόγω της ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής του δομής. Αποτελεί κυριολεκτικά την αποθέωση της κυβιστικής αισθητικής στην αρχιτεκτονική. Μεγάλοι κύβοι "ξεφυτρώνουν" ακριβώς πάνω από τη γη σχηματίζοντας ένα αφηρημένο "κυτταρικό" σύμπλεγμα, φέρνοντας στο μυαλό τα χειρόγραφα σχέδια του Πικάσο.

Μέσα στη La Rioja
Μέσα στη La Rioja 2

Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην εκκλησία San Andrés, ένα μνημείο χτισμένο μεταξύ του 1538 και 1728.

Εκκλησία του San Andrés
Εκκλησία του San Andrés
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου
Ποδήλατα για τους επισκέπτες
Ποδήλατα για τους επισκέπτες

Τα δωμάτια

Τα παράθυρα που ξεκινούν από το δάπεδο και φτάνουν μέχρι την οροφή προσφέρουν εκπληκτική θέα στα βουνά της Sierra de Cantabria, παρέχοντας ταυτόχρονα άπλετο φυσικό φως. Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με τη δική του εξωτερική βεράντα όπου τα φυτά δίνουν χρώμα στο αστικό σκηνικό. Παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο είναι μια μοντέρνα κατασκευή στην καρδιά ενός παραδοσιακού χωριού, ο συνδυασμός κλασικού και μοντέρνου είναι επιτυχής, κάνοντας το ξενοδοχείο ένα με τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα του τοπίου.

Το μενού
Το μενού
Υψηλή γαστρονομία
Υψηλή γαστρονομία
Γαστρονομικοί πειρασμοί
Γαστρονομικοί πειρασμοί

Οι γεύσεις

Εάν θέλετε να απολαύσετε τη βασκική κουζίνα, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε τα πιάτα στο εστιατόριο του Hotel Viura, ένα ιδιαίτερο μέρος που αφυπνίζει τις αισθήσεις. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με φρέσκα και φυσικά προϊόντα, προσφέροντας παράλληλα ένα δημιουργικό twist. Είναι περιττό να πούμε ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τη La Rioja για να απολαύσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!

Απίστευτο food styling στο εστιατόριο του La Viura
Απίστευτο food styling στο εστιατόριο του La Viura
Απίστευτο food styling στο εστιατόριο του La Viura

Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση του ξενοδοχείου La Viura.

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.hotelviura.com/