Ένας ιαπωνικός γάμος και μια κυριακάτικη βόλτα στο Τόκιο

 
2040.jpg

Κατά την πρώτη επίσκεψή μας στην Ιαπωνία, θέλαμε να δούμε πως ζουν οι ντόπιοι και να μυηθούμε στην κουλτούρα και το μοναδικό ιαπωνικό πολιτισμό. Μια κυριακάτικη βόλτα στο Τόκιο στο Πάρκο Yoyogi και το ναό Meiji ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έναν παραδοσιακό ιαπωνικό γάμο σε δράση και χαριτωμένα παιδιά να περιφέρονται φορώντας παραδοσιακά κιμονό!

Ιαπωνικός γάμος - πύλες torii
Ιαπωνικός γάμος - παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές

Ο ναός

Ο ναός Meiji (明治神宮, Meiji Jingū) είναι αφιερωμένος στον πρώτο αυτοκράτορα της σύγχρονης Ιαπωνίας, τον Meiji και τη σύζυγό του. Το Meiji Jingu είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ναούς της Ιαπωνίας, και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, όπου πολλοί ντόπιοι κάνουν βόλτα ή επισκέπτονται το ναό. Εκεί παρακολουθούν μια τελετή, όπως ένα γάμο ή τη γιορτή για την ημέρα Seven-Five-Three (Shichi-go-san-no-hi) όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τα παιδιά. Στις 15 Νοεμβρίου κάθε έτους, τα παιδιά στο 3ο, 5ο και 7ο έτος της ηλικίας τους επισκέπτονται το ιερό ντυμένα με κιμονό, γιορτάζοντας την ανάπτυξή τους και την καλή τους υγεία. Δεν είναι αξιολάτρευτα;

Χαριτωμένα παιδιά με κιμονό
Χαριτωμένα παιδιά με κιμονό
Ο ναός
Ο ναός

Σε αυτό το καταφύγιο γαλήνης και ηρεμίας, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα αειθαλή δέντρα και να παρατηρήσει δύο από τις μεγαλύτερες torii (πύλες του ναού) στην Ιαπωνία, κατασκευασμένες από ξύλο κυπαρισσιού πάνω από 1.700 ετών. Κατά τη βόλτα μας, ωστόσο, δε θα μπορούσαμε να πάρουμε τα μάτια μας από όλα αυτά τα παιδιά που γιορτάζουν και παρελαύνουν υπερήφανα με τα καλά τους ρούχα ενώ σταματούν κάθε τόσο για μια πόζα μπροστά στο φακό μας.

Παιδιά με παραδοσιακές στολές
Παιδιά με παραδοσιακές στολές
Βαρέλια
Βαρέλια
Προσευχή
Προσευχή

Προσευχηθείτε όπως οι ντόπιοι

Μην ξεχάσετε να σταματήσετε στο σταθμό "καθαρισμού" όπου μπορείτε να καθαρίσετε τα χέρια σας και το πρόσωπό σας σε μια δεξαμενή νερού προτού να προσευχηθείτε. Μιμηθείτε τους ντόπιους γράφοντας τις ευχές σας σε ένα κομμάτι χαρτί, δέστε το στον τοίχο με τις προσευχές, υποκλιθείτε δύο φορές, χειροκροτείστε άλλες δύο και υποκλιθείτε ακόμα μια φορά. Μόλις μπείτε βαθύτερα στο πάρκο, θα συναντήσετε σίγουρα τουλάχιστον ένα γάμο. Περιμένετε μέχρι όλη η οικογένεια, οι ιερείς της θρησκείας του Σιντοϊσμού, η νύφη και ο γαμπρός να περπατήσουν μαζί κάτω από τη μεγάλη κόκκινη ομπρέλα και ξεκινήστε να τραβάτε μερικές μοναδικές φωτογραφίες.

Ιαπωνικός γάμος - νύφη και γαμπρός
Ιαπωνικός γάμος - η ομπρέλα
Η παρέλαση της οικογένειας
Η παρέλαση της οικογένειας

Η νύφη φοράει πάντα ένα λευκό κιμονό με κουκούλα, ενώ ο γαμπρός είναι ντυμένος με επίσημo μαύρο χιτώνα.

Ιαπωνικός γάμος – recap
Γιαπωνέζικος γάμος - closeup
Φεστιβάλ Χρυσανθέμων
Φεστιβάλ Χρυσανθέμων

Το Φεστιβάλ Χρυσανθέμων

Εάν επισκεφθείτε το ναό το φθινόπωρο, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα φεστιβάλ με λουλούδια Kiku ή κάποιον αντίστοιχο διαγωνισμό. Το kiku 菊 είναι το γνωστό μας χρυσάνθεμο και είναι ένα από τα πιο κλασικά φθινοπωρινά λουλούδια. Θεωρείται ως το εθνικό λουλούδι της Ιαπωνίας και συμβολίζει τη βασιλεία στην ιστορία. Όπως συμβαίνει με τους καλλιτέχνες μπονσάι, υπάρχουν επαγγελματίες που είναι εξειδικευμένοι στην καλλιέργεια και τον καλλωπισμό χρυσανθέμων.

Ναός Meiji
Πύλες torii σε μία κυριακάτικη βόλτα στο Τόκιο

Πότε και πώς να πάτε

Ο ναός Meiji βρίσκεται σε απόσταση ενός λεπτού από το σταθμό Harajuku (γραμμή Yamanote) και είναι ανοιχτός από τις 6 π.μ. έως τις 4 μ.μ. κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

*Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στους Truevoyagers.