Καταρράκτες στο Μπαλί-μια συναρπαστική εμπειρία

 
featured.jpg

Σκεφτείτε τροπικά πυκνά δάση στη ζούγκλα, δροσιστικούς καταρράκτες, εξωτικά τοπία... Αυτό είναι το Μπαλί όπως το βιώσαμε στο τελευταίο μας ταξίδι. Το νησί των θεών κρύβει τόση ομορφιά που είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος με φωτογραφίες ή λόγια. Ωστόσο, εμείς αποφασίσαμε να γράψουμε ένα άρθρο για τρεις καταρράκτες στο Μπαλί με σκοπό να σας δείξουμε ή ακόμα καλύτερα να σας μεταφέρουμε σε αυτό το κομμάτι του παραδείσου.

Πυκνή βλάστηση
Οι καταρράκτες στο Μπαλί

Καταρράκτης Tegenungan

Ο καταρράκτης Tegenungan (βλ. πάνω) είναι μοναδικός λόγω της μεγάλης ροής ύδατος που τον χαρακτηρίζει και για αυτό το λόγο είναι ιδανικός για κολύμπι. Βρίσκεται στο ιερό ποτάμι Petanu στο χωριό Tegenungan και θα πρέπει να κατεβείτε αρκετά σκαλοπάτια για να τον προσεγγίσετε, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι το τοπίο θα σας μαγέψει. Βρίσκεται μόνο 10 λεπτά από το Ubud, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για μια γρήγορη βουτιά.

Bali-waterfalls-03-1170x658
Οι Truevoyagers στους καταρράκτες στο Μπαλί
Οι Truevoyagers στους καταρράκτες στο Μπαλί

Καταρράκτης Munduk

Κρυμμένος στη ζούγκλα, μακριά από τους τουρίστες βρίσκεται ο καταρράκτης Munduk. Σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το χωριό Munduk, υπάρχει ένα μονοπάτι 700 μέτρων που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά το τοπίο αξίζει την πεζοπορία. Ο οδηγός μας, Ketut, μας έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με τα φυτά της περιοχής και μας βοήθησε με την κάμερα, καθώς προσφέρθηκε να μας πάρει μερικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια μας γρήγορη βουτιάς.

Καταρράκτης Tegenungan
Καταρράκτης Tegenungan

Καταρράκτης Kanto Lampo

Τελευταίος στη λίστα μας αλλά εξίσου συναρπαστικός είναι ο καταρράκτης Κanto Lampo. Στην πραγματικότητα δεν είχαμε προγραμματίσει να επισκεφθούμε αυτόν τον καταρράκτη, αλλά ένας φίλος μάς προέτρεψε να τον δούμε από κοντά και πραγματικά δεν το μετανιώσαμε! Ο καταρράκτης Κanto Lampo στη Gianyar είναι στην πραγματικότητα μία αλληλουχία πολλών μικρών καταρρακτών. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να ανεβείτε τα βράχια και να βγάλετε φανταστικές φωτογραφίες ή βίντεο αποθανατίζοντας τη στιγμή που - στην κυριολεξία - σας "λούζουν" τα ορμητικά νερά του καταρράκτη, όπως ακριβώς κάναμε εμείς με τον Πασχάλη. Η πρόσβαση στον καταρράκτη Κanto Lampo είναι εύκολη και έχει ένα μικρό τέλος εισόδου, όπως οι περισσότεροι από τους καταρράκτες στο Μπαλί.

Ο Πασχάλης στον Kanto Lampo - Καταρράκτης Munduk στα δεξιά
Ο Πασχάλης στον Kanto Lampo - Καταρράκτης Munduk στα δεξιά

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, είμαστε σίγουροι ότι θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία καθώς θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε το μεγαλείο της φύσης που ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Το Μπαλί είναι σίγουρα ο ιδανικός προορισμός για όσους ονειρεύονται να ζήσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία να βουτήξουν στα δροσιστικά νερά ενός καταρράκτη στην τροπική ζούγκλα!

*Οι φωτογραφίες και τα βίντεο τραβήχτηκαν από τους Truevoyagers.