Εξερευνώντας το πιο συναρπαστικό κάστρο της Τρανσυλβανίας

 
IMG_20160313_104704.jpg

Όταν γίνεται λόγος για την Τρανσυλβανία το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό κάποιου είναι αιμοδιψείς βρικόλακες, λυκάνθρωποι και στοιχειωμένα κάστρα. Αλλά εκτός από γη μύθων και θρύλων, η περιοχή της Τρανσυλβανίας έχει να επιδείξει πολύ περισσότερα! Αυτή η επαρχία της Ρουμανίας είναι διάσημη για τα υπέροχα τοπία της και τα ειδυλλιακά χωριά της με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια.

Εξερευνώντας το κάστρο Πέλες
Εξερευνώντας το κάστρο Πέλες
Πανοραμική φωτογραφία του κάστρου Πέλες
Πανοραμική φωτογραφία του κάστρου Πέλες

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας από τις "αποδράσεις" μας, όταν αποφασίσαμε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσουμε το δραματικό ορεινό τοπίο καθώς επίσης και τα κάστρα της περιοχής. Έχοντας ενδοιασμούς σχετικά με το πώς να αξιοποιήσουμε - με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - τον περιορισμένο χρόνο μας, έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα στο κάστρο Bran (κάστρο του Δράκουλα) και το κάστρο Peles. Μετά από μια γρήγορη αναζήτηση και τις συστάσεις των ντόπιων τελικά αποφασίσαμε ότι το κάστρο Peles ήταν η καλύτερη επιλογή. Περιττό να πούμε ότι η απόφαση αυτή μας δικαίωσε, καθώς το Peles είναι το πιο συναρπαστικό και όμορφο κάστρο της Τρανσυλβανίας αλλά και ένα από τα πιο όμορφα στην Ευρώπη!

Το πιο όμορφο κάστρο στη Ρουμανία
Ανακαλύπτοντας τη Ρουμάνικη επαρχία
Ανακαλύπτοντας τη Ρουμάνικη επαρχία

Η τοποθεσία

Βρίσκεται σε ένα γραφικό σημείο των Καρπάθιων Ορέων σε ένα μεσαιωνικό μονοπάτι που συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Βλαχία. Αν η πεζοπορία είναι το χόμπι σας, τότε θα πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε αυτήν την όμορφη διαδρομή η οποία οδηγεί απευθείας στο ίδιο το κάστρο.

Στην είσοδο του κάστρου
Στην είσοδο του κάστρου
Λίγο πριν φτάσουμε στο κάστρο
Λίγο πριν φτάσουμε στο κάστρο

Στο δρόμο για το κάστρο και ενώ θαυμάζετε το όμορφο τοπίο τριγύρω, κάντε ένα διάλειμμα και απολαύστε τον καφέ σας ή χαρακτηριστικά πιάτα της Ρουμανίας στο παραδοσιακό καφενείο-εστιατόριο που θα βρείτε σε κοντινή απόσταση. Αν ο καιρός είναι καλός, καθίστε στη βεράντα και απολαύστε την υπέροχη θέα του κάστρου Peles που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας.

Αριστούργημα της γερμανικής νέο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής
Αριστούργημα της γερμανικής νέο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής
Η άνοιξη, η κατάλληλη περίοδος για επίσκεψη στο κάστρο
Η άνοιξη, η κατάλληλη περίοδος για επίσκεψη στο κάστρο

Η ιστορία

Το κάστρο Peles βρίσκεται στην άκρη ενός πανέμορφου δάσους στους πρόποδες του βουνού Bucegi, στη γραφική πόλη της Sinaia. Θεωρείται ένα αριστούργημα της γερμανικής νέο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Η εντολή για την κατασκευή του δόθηκε από το βασιλιά Κάρολο τον Α' το 1873 και ολοκληρώθηκε το 1883. Το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας μέχρι το 1947. Το κάστρο Πέλες ήταν το πρώτο Ευρωπαϊκό κάστρο φωτισμένο εξ' ολοκλήρου από ηλεκτρικό ρεύμα. Το συγκρότημα βρίσκεται βορειοδυτικά από την πόλη Sinaia, η οποία είναι 60 χιλιόμετρα (37 μίλια) από το Brasov και 135 χιλιόμετρα (84 μίλια) από το Βουκουρέστι.

Πέλες, το πιο εντυπωσιακό κάστρο της Τρανσυλβανίας
Πέλες, το πιο εντυπωσιακό κάστρο της Τρανσυλβανίας

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα από τα πιο όμορφα κάστρα στην Ευρώπη!

Τοποθεσία: Peleș Castle, Aleea Peleșului 2, Sinaia 106100, Romania

*Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στους Truevoyagers.